Obmedzenie príjmu sacharidov znamená obmedzenie alebo vylúčenie chleba, zemiakov, ryže a  cestovín z jedálnička. Ak Vám chýba ryža, mám pre Vás riešenie: uvarte si ju z karfiolu. Karfiol je jedna z najzdravších zelenín a v tejto úprave si “ryžu”budete môcť dopriať kedykoľvek.  Suroviny 1 karfiol sôľ, čierne korenie, prípadne kurkumačítať viac

Ak ste v redukčnom režime a potrebujete znížiť kalorickú hodnotu jedla, väčšinou musíte obmedziť príjem zemiakov. Príčinou je vysoký obsah škrobu a vyššia glykemická záťaž. Čím sa dajú nahradiť v prípade, že túžite po niečom “zemiakovom”? Použite topinambur, škaredú koreňovú zeleninu, ktorá je chuťovo veľmi podobná a je nabitá vitamínmičítať viac

Toto je pre mňa letné no. 1! Jednoduché, chutné, osviežujúce a lacné, vhodné ako predjedlo, fantastická príloha alebo zdravé raňajky. Uhorky sú dostupné počas celého roka, ale v lete, keď sú čerstvo odtrhnuté na záhradke a máte k dispozícii aj čerstvý kôpor tak nie je o čom. Suroviny:  1 šalátováčítať viac

Toto je fantastická, letná, osviežujúca polievočka, vhodná aj na raňajky! Suroviny: 1 šalátová uhorka, 5 ks červených reďkoviek aj s vňaťou, korenie, soľ, žerucha, kto má rád aj strúčik cesnaku 250 ml bieleho jogurtu Postup: Umyjeme reďkovky aj s vňatou, nakrájame na plátky. Umyjeme uhorku a nakrájame na plátky. V mise zmiešamečítať viac

Karfiolové tyčinky sú vhodné ako hlavné jedlo alebo ako pohostenie pre návštevy. Karfiol môžete zameniť aj za inú vhodnú zeleninu, napr. brokolicu (na obrázku nižšie sú z brokolice).   Suroviny: 1 karfiol alebo 1 brokolica 100 gr syru eidam alebo mozzarella alebo 2 vajcia cesnak, bazalka, petržlen, soľ, korenie, 1čítať viac

Malinová pomazánka? Aj ja som sa čudovala, až kým som ju neochutnala… super kombinácia! Suroviny: 30g semienok, 1 avokádo, 100 g malín, ½ feferónky, 1 lyžička šťavy zo zázvoru, ražný chlieb  Postup: Na rozpálenej panvici krátko opražíme semienka. Olúpeme avokádo. Rozmixujeme ho s malinami. Ochutíme s feferónkou a šťavou zo zázvoru. Opečiemečítať viac

Raňajky? Predjedlo? Pohostenie pre návštevu? Marhule s kozím syrom sú veľká mňamka…  s týmto receptom určite zabodujete 🙂 Suroviny: 1 marhúle, 1 kozí syr  Postup: Rúru predhrejeme na 200 st. Kozí syr nakrájame na tenké prúžky. Marhule opláchneme, rozpolíme, zbavíme kôstok. Opečieme ich na panvici, niekoľkokrát otočíme (môžete ich opiecťčítať viac

Máte v pláne výhonky a neviete čo s nimi? Tu je jeden z možných spôsobov použitia:  Suroviny: 120 g výhonkov, 150 g zeleniny (rímsky šalát, uhorka, mrkva), 1 jablko zálievka: voda, jablčný ocot, sójová omáčka, pažítka, petržlen, soľ Postup: Šalát opláchneme studenou vodou, natrháme na menšie kúsky, uhorku, nakrájame načítať viac

Ak máte úrodu jahôd, nech sa páči: jednoduchšia a zdravšia verzia jahodového džemu bez želírovacieho cukru. Suroviny: cca na 6 menších pohárov: 1 kg jahôd, 1 tyčinka agaru, 100 ml agávového sirupu Postup: Jahody umyjeme v studenej vode, zbavíme ich stopiek a rozkrájame na štvrťky. Dáme ich do hrnca, podlejeme trochou vodyčítať viac

Suroviny: 100g mozzarelly, 100 g zelenej špargle, 30 g cherry paradajok, 30 g ľadového šalátu zálievka: jablčný ocot, nasekaná mäta, olej, soľ, korenie Postup: Špargľu uvaríme v osolenej vode (stačí 1 minútu), zlejeme a prelejeme studenou vodou. Stonky prekrojíme pozdĺžne na polovicu, paradajky tiež rozpolíme Všetko grilujeme na grilovacej panvici na malomčítať viac