
Karfiolová ryža
Obmedzenie príjmu sacharidov znamená obmedzenie alebo vylúčenie chleba, zemiakov, ryže a cestovín z jedálnička. Ak Vám chýba ryža, mám pre Vás riešenie: uvarte si ju z karfiolu. Karfiol je jedna z najzdravších zelenín a v tejto úprave si “ryžu”budete môcť dopriať kedykoľvek. Suroviny 1 karfiol sôľ, čierne korenie, prípadne kurkumačítať viac
Krémová polievka z topinambur s krevetami
Ak ste v redukčnom režime a potrebujete znížiť kalorickú hodnotu jedla, väčšinou musíte obmedziť príjem zemiakov. Príčinou je vysoký obsah škrobu a vyššia glykemická záťaž. Čím sa dajú nahradiť v prípade, že túžite po niečom “zemiakovom”? Použite topinambur, škaredú koreňovú zeleninu, ktorá je chuťovo veľmi podobná a je nabitá vitamínmičítať viac
Grécke tzatziki
Toto je pre mňa letné no. 1! Jednoduché, chutné, osviežujúce a lacné, vhodné ako predjedlo, fantastická príloha alebo zdravé raňajky. Uhorky sú dostupné počas celého roka, ale v lete, keď sú čerstvo odtrhnuté na záhradke a máte k dispozícii aj čerstvý kôpor tak nie je o čom. Suroviny: 1 šalátováčítať viac
Studená redkvičková polievka
Toto je fantastická, letná, osviežujúca polievočka, vhodná aj na raňajky! Suroviny: 1 šalátová uhorka, 5 ks červených reďkoviek aj s vňaťou, korenie, soľ, žerucha, kto má rád aj strúčik cesnaku 250 ml bieleho jogurtu Postup: Umyjeme reďkovky aj s vňatou, nakrájame na plátky. Umyjeme uhorku a nakrájame na plátky. V mise zmiešamečítať viac
Karfiolové tyčinky
Karfiolové tyčinky sú vhodné ako hlavné jedlo alebo ako pohostenie pre návštevy. Karfiol môžete zameniť aj za inú vhodnú zeleninu, napr. brokolicu (na obrázku nižšie sú z brokolice). Suroviny: 1 karfiol alebo 1 brokolica 100 gr syru eidam alebo mozzarella alebo 2 vajcia cesnak, bazalka, petržlen, soľ, korenie, 1čítať viac
Malinová pomazánka
Malinová pomazánka? Aj ja som sa čudovala, až kým som ju neochutnala… super kombinácia! Suroviny: 30g semienok, 1 avokádo, 100 g malín, ½ feferónky, 1 lyžička šťavy zo zázvoru, ražný chlieb Postup: Na rozpálenej panvici krátko opražíme semienka. Olúpeme avokádo. Rozmixujeme ho s malinami. Ochutíme s feferónkou a šťavou zo zázvoru. Opečiemečítať viac
Marhule s kozím syrom
Raňajky? Predjedlo? Pohostenie pre návštevu? Marhule s kozím syrom sú veľká mňamka… s týmto receptom určite zabodujete 🙂 Suroviny: 1 marhúle, 1 kozí syr Postup: Rúru predhrejeme na 200 st. Kozí syr nakrájame na tenké prúžky. Marhule opláchneme, rozpolíme, zbavíme kôstok. Opečieme ich na panvici, niekoľkokrát otočíme (môžete ich opiecťčítať viac
Zeleninový šalát s výhonkami
Máte v pláne výhonky a neviete čo s nimi? Tu je jeden z možných spôsobov použitia: Suroviny: 120 g výhonkov, 150 g zeleniny (rímsky šalát, uhorka, mrkva), 1 jablko zálievka: voda, jablčný ocot, sójová omáčka, pažítka, petržlen, soľ Postup: Šalát opláchneme studenou vodou, natrháme na menšie kúsky, uhorku, nakrájame načítať viac
Jahodový džem bez želírovacieho cukru
Ak máte úrodu jahôd, nech sa páči: jednoduchšia a zdravšia verzia jahodového džemu bez želírovacieho cukru. Suroviny: cca na 6 menších pohárov: 1 kg jahôd, 1 tyčinka agaru, 100 ml agávového sirupu Postup: Jahody umyjeme v studenej vode, zbavíme ich stopiek a rozkrájame na štvrťky. Dáme ich do hrnca, podlejeme trochou vodyčítať viac
Šalát s mozzarellou a grilovanou špargľou
Suroviny: 100g mozzarelly, 100 g zelenej špargle, 30 g cherry paradajok, 30 g ľadového šalátu zálievka: jablčný ocot, nasekaná mäta, olej, soľ, korenie Postup: Špargľu uvaríme v osolenej vode (stačí 1 minútu), zlejeme a prelejeme studenou vodou. Stonky prekrojíme pozdĺžne na polovicu, paradajky tiež rozpolíme Všetko grilujeme na grilovacej panvici na malomčítať viac
