Karfiolové tyčinky sú vhodné ako hlavné jedlo alebo ako pohostenie pre návštevy. Karfiol môžete zameniť aj za inú vhodnú zeleninu, napr. brokolicu (na obrázku nižšie sú z brokolice).   Suroviny: 1 karfiol alebo 1 brokolica 100 gr syru eidam alebo mozzarella alebo 2 vajcia cesnak, bazalka, petržlen, soľ, korenie, 1čítať viac

Malinová pomazánka? Aj ja som sa čudovala, až kým som ju neochutnala… super kombinácia! Suroviny: 30g semienok, 1 avokádo, 100 g malín, ½ feferónky, 1 lyžička šťavy zo zázvoru, ražný chlieb  Postup: Na rozpálenej panvici krátko opražíme semienka. Olúpeme avokádo. Rozmixujeme ho s malinami. Ochutíme s feferónkou a šťavou zo zázvoru. Opečiemečítať viac

Raňajky? Predjedlo? Pohostenie pre návštevu? Marhule s kozím syrom sú veľká mňamka…  s týmto receptom určite zabodujete 🙂 Suroviny: 1 marhúle, 1 kozí syr  Postup: Rúru predhrejeme na 200 st. Kozí syr nakrájame na tenké prúžky. Marhule opláchneme, rozpolíme, zbavíme kôstok. Opečieme ich na panvici, niekoľkokrát otočíme (môžete ich opiecťčítať viac

Máte v pláne výhonky a neviete čo s nimi? Tu je jeden z možných spôsobov použitia:  Suroviny: 120 g výhonkov, 150 g zeleniny (rímsky šalát, uhorka, mrkva), 1 jablko zálievka: voda, jablčný ocot, sójová omáčka, pažítka, petržlen, soľ Postup: Šalát opláchneme studenou vodou, natrháme na menšie kúsky, uhorku, nakrájame načítať viac

Ak máte úrodu jahôd, nech sa páči: jednoduchšia a zdravšia verzia jahodového džemu bez želírovacieho cukru. Suroviny: cca na 6 menších pohárov: 1 kg jahôd, 1 tyčinka agaru, 100 ml agávového sirupu Postup: Jahody umyjeme v studenej vode, zbavíme ich stopiek a rozkrájame na štvrťky. Dáme ich do hrnca, podlejeme trochou vodyčítať viac

Suroviny: 100g mozzarelly, 100 g zelenej špargle, 30 g cherry paradajok, 30 g ľadového šalátu zálievka: jablčný ocot, nasekaná mäta, olej, soľ, korenie Postup: Špargľu uvaríme v osolenej vode (stačí 1 minútu), zlejeme a prelejeme studenou vodou. Stonky prekrojíme pozdĺžne na polovicu, paradajky tiež rozpolíme Všetko grilujeme na grilovacej panvici na malomčítať viac

Ľahký, letný dezert, vhodný aj ako pohostenie pre návštevu.  Suroviny na 10 porcií: 2 tyčinky agaru, 200 ml vody (na namáčanie agaru), 800 ml kokosového mlieka alebo smotany, 4 lyžice strúhaného kokosu, 12 lyžíc agáve sirupu, 4 citróny Postup: Agar namočíme na 30 minút do 200 ml studenej vody. Dočítať viac

Chcete občas zameniť ražný chlieb za niečo iné a chutné? Nech sa páči, tortila z ražnej múky Vám ponúka nekonečné možnosti využitia.  Dajte mi vedieť ak objavíte nejakú ďalšiu verziu vhodnej plnky. Suroviny: 175 g ražnej jemne mletej múky, 75 ml vody, 15 ml oleja, 5 g soli (z uvedenéhočítať viac

(podľa pôvodného receptu od Lenky Mančíkovej, www.zdravepecenie.sk) Kváskový chlieb sa nedá upiecť bez kvásku! Žiadne umelé nafukovadlá a kypridlá, iba poctivý kvások z múky a z vody. V našom prípade z celozrnnej ražnej múky a vody. Kvások získate od Lenky na kurze kváskového pečenia alebo si ho môžete skúsiť založiť podľa návodu.   Aké ďalšie špeciálne pomôcky budetečítať viac

Založenie kvásku je jednoduchá vec, ktorú si ale nenechávajte na poslednú chvíľu, pretože tento proces trvá niekoľko dní. To čakanie stojí za to, lebo keď sa potom oň s láskou staráte tak sa Vám odmení svojou úžasnou schopnosťou urobiť z každého chlebíka chutnú a zdravú potravinu.  Suroviny: celozrnná ražná múka, voda.čítať viac