Kvôli svojim klientom, ale aj vlastným zdravotným obmedzeniam, každý deň riešim čo jesť, aby to bolo nielen chutné, ale aj  výživné a liečivé. Pretože jedlo nemá iba zasýtiť, má nás nabiť dobrou energiou a dať nám výživné látky potrebné pre regeneráciu tela. Tí, čo riešite rôzne potravinové intolerancie, napr. histamínovúčítať viac

 Na jednu porciu (2 muffiny) potrebujeme (porcia znamená porciu podľa Vášho jedálneho plánu Metabolic Balance®) 40 g ovsených vločiek 1 jablko škorica, vanilkový lusk alebo vanilkový prášok z DM 1 lyžička kokosového oleja 1 kocka horkej čokolády min 70% 100 ml mlieka (môže byť aj rastlinné) Postup Ovsené vločky rozmixujeme,čítať viac

Takmer všetci máme v našich Metabolic Balance® jedálnych plánoch ako jednu z možných variantov ovocia mango. Dôvodov je viac: obsahuje vitamíny C, E, B6, beta-karotén, tiamín, riboflavín, niacín a dôležité minerály ako je draslík, horčík a železo. Je zdrojom polyfenolov, ktoré sú známe pre svoju silnú antioxidačnú aktivitu. Obsiahnutá prebiotickáčítať viac

Chýba Vám ryža? Lebo v Metabolic Balance® ju môžete začať občas a v malých množstvách zaraďovať až vo 4. fáze. Mám pre Vás riešenie: uvarte si ju z karfiolu. Karfiol je jedna z najzdravších zelenín a v tejto úprave si “ryžu”budete môcť dopriať kedykoľvek.  Suroviny 1 porcia karfiolu (porcia podľa Vášhočítať viac

Sladiť nechceme, s bielou múkou sa nekamarátime. V Metabolic Balance® nepoužívame žiadny pridaný cukor a vieme prečo. Ak už chcete výnimočne a striedmo zhrešiť tak aspoň použite sladidlo, ktoré obsahuje menej veľmi škodlivej fruktózy alebo si vyberte sladkosti, ktoré obsahujú orechy a kvalitnú čokoládu. Ponúkam Vám niekoľko tipov na veľmičítať viac

Väčšina z Vás márne hľadá zemiaky na svojich jedálnych plánoch Metabolic Balance®. Príčinou je vysoký obsah škrobu a vyššia glykemická záťaž. Čím sa dajú nahradiť v prípade, že túžite po niečom “zemiakovom”? Použite topinambur, škaredú koreňovú zeleninu, ktorá je chuťovo veľmi podobná a je nabitá vitamínmi a minerálmi (v Bratislavečítať viac

Trojobal nie je IN ale totálne OUT! Minimálne na Vianoce sa nám ale zacnie za vyprážaným kaprom. Na kurze varenia v Prahe som odpadla z tohto receptu! Vynikajúco ochutený kapor s chrumkavou krustou, ktorí chutil aj tým, ktorí kapra bežne veľmi nemusia. Nech sa páči receptík: Suroviny 1 porcia kapra,čítať viac

Väčšina z Vás márne hľadá zemiaky na svojich jedálnych plánoch Metabolic Balance®. Príčinou je vysoký obsah škrobu a vyššia glykemická záťaž. Čím sa dajú nahradiť v prípade, že túžite po niečom “zemiakovom”? Použite topinambur, škaredú koreňovú zeleninu, ktorá je chuťovo veľmi podobná a je nabitá vitamínmi a minerálmi (v Bratislavečítať viac

Toto je pre mňa letné no. 1! Jednoduché, chutné, osviežujúce a lacné, vhodné ako predjedlo, fantastická príloha alebo zdravé raňajky. Uhorky sú dostupné počas celého roka, ale v lete, keď sú čerstvo odtrhnuté na záhradke a máte k dispozícii aj čerstvý kôpor tak nie je o čom. Suroviny:  Gramáže sičítať viac

Toto je fantastická, letná, osviežujúca polievočka, vhodná aj na raňajky! Suroviny: 1 porcia zelenina (šalátová uhorka, reďkovka), korenie, soľ, žerucha, kto má rád aj strúčik cesnaku 1 porcia bieleho jogurtu (porcia znamená porciu podľa Vášho jedálneho plánu Metabolic Balance®) Postup: Umyjeme reďkovky aj s vňatou, nakrájame na plátky. Umyjeme uhorku a nakrájamečítať viac