Kvôli svojim klientom, ale aj vlastným zdravotným obmedzeniam, každý deň riešim čo jesť, aby to bolo nielen chutné, ale aj  výživné a liečivé. Pretože jedlo nemá iba zasýtiť, má nás nabiť dobrou energiou a dať nám výživné látky potrebné pre regeneráciu tela. Tí, čo riešite rôzne potravinové intolerancie, napr. histamínovúčítať viac

 Na jednu porciu (2 muffiny) potrebujeme 40 g ovsených vločiek 1 jablko škorica, vanilkový lusk alebo vanilkový prášok z DM 1 lyžička kokosového oleja 1 kocka horkej čokolády min 70% 100 ml mlieka (môže byť aj rastlinné) Postup Ovsené vločky rozmixujeme, pridáme nahrubo nastrúhané jablko, alebo iné ovocie nakrájané načítať viac

Prečo odporúčame občasnú exotického ovocia, ako je napríklad mango? Dôvodov je viac: obsahuje vitamíny C, E, B6, beta-karotén, tiamín, riboflavín, niacín a dôležité minerály ako je draslík, horčík a železo. Je zdrojom polyfenolov, ktoré sú známe pre svoju silnú antioxidačnú aktivitu. Obsiahnutá prebiotická vláknina podporuje trávenie a detoxikáciu a ječítať viac

Obmedzenie príjmu sacharidov znamená obmedzenie alebo vylúčenie chleba, zemiakov, ryže a  cestovín z jedálnička. Ak Vám chýba ryža, mám pre Vás riešenie: uvarte si ju z karfiolu. Karfiol je jedna z najzdravších zelenín a v tejto úprave si “ryžu”budete môcť dopriať kedykoľvek.  Suroviny 1 karfiol sôľ, čierne korenie, prípadne kurkumačítať viac

Sladiť nechceme, s bielou múkou sa nekamarátime. Ak už chcete výnimočne a striedmo zhrešiť tak aspoň použite sladidlo, ktoré obsahuje menej veľmi škodlivej fruktózy alebo si vyberte sladkosti, ktoré obsahujú orechy a kvalitnú čokoládu. Ponúkam Vám niekoľko tipov na veľmi chutné vianočné koláčiky, ktoré môžete s čistým svedomím ponúknuť deťomčítať viac

Prečo je potrebné pri redukčnom režime obmedziť príjem zemiakov? Príčinou je vysoký obsah škrobu a vyššia glykemická záťaž. Čím sa dajú nahradiť v prípade, že túžite po niečom “zemiakovom”? Použite topinambur, škaredú koreňovú zeleninu, ktorá je chuťovo veľmi podobná a je nabitá vitamínmi a minerálmi (v Bratislave je už bežnečítať viac

Trojobal nie je IN ale totálne OUT! Minimálne na Vianoce sa nám ale zacnie za vyprážaným kaprom. Na kurze varenia v Prahe som odpadla z tohto receptu! Vynikajúco ochutený kapor s chrumkavou krustou, ktorí chutil aj tým, ktorí kapra bežne veľmi nemusia. Nech sa páči receptík: Suroviny 1 porcia kapra,čítať viac

Ak ste v redukčnom režime a potrebujete znížiť kalorickú hodnotu jedla, väčšinou musíte obmedziť príjem zemiakov. Príčinou je vysoký obsah škrobu a vyššia glykemická záťaž. Čím sa dajú nahradiť v prípade, že túžite po niečom “zemiakovom”? Použite topinambur, škaredú koreňovú zeleninu, ktorá je chuťovo veľmi podobná a je nabitá vitamínmičítať viac

Toto je pre mňa letné no. 1! Jednoduché, chutné, osviežujúce a lacné, vhodné ako predjedlo, fantastická príloha alebo zdravé raňajky. Uhorky sú dostupné počas celého roka, ale v lete, keď sú čerstvo odtrhnuté na záhradke a máte k dispozícii aj čerstvý kôpor tak nie je o čom. Suroviny:  1 šalátováčítať viac

Toto je fantastická, letná, osviežujúca polievočka, vhodná aj na raňajky! Suroviny: 1 šalátová uhorka, 5 ks červených reďkoviek aj s vňaťou, korenie, soľ, žerucha, kto má rád aj strúčik cesnaku 250 ml bieleho jogurtu Postup: Umyjeme reďkovky aj s vňatou, nakrájame na plátky. Umyjeme uhorku a nakrájame na plátky. V mise zmiešamečítať viac