Karfiolová ryža

Karfiolová ryža

Chýba Vám ryža? Lebo v Metabolic Balance® ju môžete začať občas a v malých množstvách zaraďovať až vo 4. fáze. Mám pre Vás riešenie: uvarte si ju z karfiolu. Karfiol je jedna z najzdravších zelenín a v tejto úprave si “ryžu”budete môcť dopriať kedykoľvek. 

Suroviny

1 porcia karfiolu (porcia podľa Vášho jedálneho plánu Metabolic Balance®,
ak varíte pre viac stravníkov tak si množstvo znásobte)

sôľ, čierne korenie, prípadne kurkuma

olej alebo ghee

cibuľa alebo šalotka

zeleninový vývar

Postup 1

1.Karfiol zbavíme tvrdých listov, rozdelíme na menšie časti a umyjeme.

2. Kúsky rozsekáme v mixéri na veľkosť ryže.

3. V hrnci na oleji alebo ghee opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme karfiol, ochutíme, krátko opečieme a podlejeme trochou vývaru.

4. Ryža je hotová za pár minút, varte ju kým dosiahne mäkkosť aká je pre Vás najvhodnejšia.

Postup 2

1.Karfiol zbavíme tvrdých listov, rozdelíme na menšie časti a umyjeme.

2. Kúsky rozsekáme v mixéri na veľkosť ryže.

3. Karfiol opekáme na panvici na oleji alebo na ghee cca 20-30 minút kým nezíska zlatistú farbu. Priebežne miešame.

Takto pripravená “ryža” je vhodná nielen ako príloha k mäsu ale aj ako základ na prípravu rizota.

Dobrú chuť.

Recepty som získala z cukrfree.cz a na kurze varenia podľa princípov Metabolic Balance®:
www.vitalenergie.czwww.perfectbalance.czwww.irenahonzakova.cz.

 

Share on Facebook
Facebook
Zdieľať
Vilma Vittek o mne

Vilma Vittek

Som odborník na marketingovú komunikáciu, certifikovaný výživový poradca a poradca pre program metabolic balance®. V mojom profesionálnom životopise nájdete prácu v medzinárodnej banke, reklamnej agentúre, ale aj organizáciu komunikačných kampaní a verejných zbierok pre tretí sektor.

K výživovému poradenstvu ma priviedla dlhá a náročná životná cesta. Moja práca je mojim koníčkom a všetko čo viem chcem ponúknuť aj Vám. Prostredníctvom certifikovaného programu Vám pomôžem s úpravou Vášho metabolizmu, aby ste už po pár týždňoch boli vitálni, štíhli a plní energie. Naučím Vás, ako si tento stav udržať už navždy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.