Karfiolová ryža

Karfiolová ryža

Obmedzenie príjmu sacharidov znamená obmedzenie alebo vylúčenie chleba, zemiakov, ryže a  cestovín z jedálnička. Ak Vám chýba ryža, mám pre Vás riešenie: uvarte si ju z karfiolu. Karfiol je jedna z najzdravších zelenín a v tejto úprave si “ryžu”budete môcť dopriať kedykoľvek. 

Suroviny

1 karfiol

sôľ, čierne korenie, prípadne kurkuma

olej alebo ghee

cibuľa alebo šalotka

zeleninový vývar

Postup 1

1. Karfiol zbavíme tvrdých listov, rozdelíme na menšie časti a umyjeme.

2. Kúsky rozsekáme v mixéri na veľkosť ryže.

3. V hrnci na oleji alebo ghee opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme karfiol, ochutíme, krátko opečieme a podlejeme trochou vývaru.

4. “Ryža” je hotová za pár minút, varte ju kým dosiahne mäkkosť aká je pre Vás najvhodnejšia.

Postup 2

1. Karfiol zbavíme tvrdých listov, rozdelíme na menšie časti a umyjeme.

2. Kúsky rozsekáme v mixéri na veľkosť ryže.

3. Karfiol opekáme na panvici na oleji alebo na ghee cca 20-30 minút kým nezíska zlatistú farbu. Priebežne miešame.

Takto pripravená “ryža” je vhodná nielen ako príloha k mäsu ale aj ako základ na prípravu rizota.

Dobrú chuť.

 

Recepty som získala na seminári cukrfree.cz .

 

Share on Facebook
Facebook
Zdieľať
Vilma Vittek o mne

Vilma Vittek

Okrem marketingovej komunikácie som študovala aj výživové poradenstvo a som výživový poradca pre výživu a suplementáciu. V mojom profesionálnom životopise nájdete prácu v medzinárodnej banke, reklamnej agentúre, ale aj organizáciu komunikačných kampaní a verejných zbierok pre tretí sektor.

K výživovému poradenstvu ma priviedla dlhá a náročná životná cesta. Moja práca je mojim koníčkom a všetko čo viem chcem ponúknuť aj Vám. Pomôžem Vám so zmenou životného štýlu, aby ste už po pár týždňoch boli vitálni, štíhli a plní energie. Naučím Vás, ako si tento stav udržať už navždy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.