Kaprie hranolky alebo vianočný kapor bez trojobalu

Kaprie hranolky alebo vianočný kapor bez trojobalu

Trojobal nie je IN ale totálne OUT! Minimálne na Vianoce sa nám ale zacnie za vyprážaným kaprom.
Na kurze varenia v Prahe som odpadla z tohto receptu! Vynikajúco ochutený kapor
s chrumkavou krustou, ktorí chutil aj tým, ktorí kapra bežne veľmi nemusia. Nech sa páči receptík:

Suroviny

1 porcia kapra, najvhodnejší je filet z chvostovej časti (alebo iná ryba s pevnejším mäsom)

sójová omáčka (vždy kupujte iba fermentovanú, bez pridaného cukru a pšenice)

žitná krupica (našla som ju iba v Prahe, ak ju nájdete niekde na Slovensku, prosím dajte mi vedieť. Dá sa nahradiť pomixovaným ražným knackebrotom)

sušený cesnak, mletá rasca a čierne korenie

olej alebo ghee

Postup

1. Filet z kapra nakrájame na úzke, cca 2 cm široké plátky.

2. Do misy nalejeme sójovú omáčku a plátky kapra v nej marinujeme.

3. V ďalšej mise zmiešame ražnú krupicu (pomletý/rozmixovaný ražný knackebrot) so sušeným cesnakom, rascou a čiernym korením. Soľ nie je potrebná, pretože sójová omáčka je dosť slaná.

4. Prúžky kapra vyberieme zo sójovej omáčky a obalíme v ochutenej krupici.

5. Vyprážane na oleji alebo ghee cca 3 minúty z každej strany. Prebytočný olej odstránime na servítke.

Podávame s fantastickými vianočnými šalátmi.

Dobrú chuť!

 

 

Recept som získala na kurze varenia podľa princípov Metabolic Balance®:
www.vitalenergie.czwww.perfectbalance.czwww.irenahonzakova.cz.

Share on Facebook
Facebook
Zdieľať
Vilma Vittek o mne

Vilma Vittek

Okrem marketingovej komunikácie som študovala aj výživové poradenstvo a som výživový poradca pre výživu a suplementáciu. V mojom profesionálnom životopise nájdete prácu v medzinárodnej banke, reklamnej agentúre, ale aj organizáciu komunikačných kampaní a verejných zbierok pre tretí sektor.

K výživovému poradenstvu ma priviedla dlhá a náročná životná cesta. Moja práca je mojim koníčkom a všetko čo viem chcem ponúknuť aj Vám. Pomôžem Vám so zmenou životného štýlu, aby ste už po pár týždňoch boli vitálni, štíhli a plní energie. Naučím Vás, ako si tento stav udržať už navždy.

Comments are closed.