Jahodový džem bez želírovacieho cukru

Jahodový džem bez želírovacieho cukru

Ak máte úrodu jahôd, nech sa páči: jednoduchšia a zdravšia verzia jahodového džemu bez želírovacieho cukru.

Suroviny:

cca na 6 menších pohárov: 1 kg jahôd, 1 tyčinka agaru, 100 ml agávového sirupu

Postup:

Jahody umyjeme v studenej vode, zbavíme ich stopiek a rozkrájame na štvrťky.

Dáme ich do hrnca, podlejeme trochou vody a 15 minút podusíme.

Do ďalšieho hrnca dáme 250 ml vody, agáve sirup a varíme pokiaľ sa všetko nerozpustí. Potom to zmiešame s jahodami.

Plníme do čistých pohárikov, sterilizujeme 15 minút pri 80 st. 

Dobrú chuť! 

 

Recept som získala na kurze varenia podľa princípov Metabolic Balance®:
www.vitalenergie.cz, www.perfectbalance.cz, www.irenahonzakova.cz.

Share on Facebook
Facebook
Zdieľať
Vilma Vittek o mne

Vilma Vittek

Okrem marketingovej komunikácie som študovala aj výživové poradenstvo a som výživový poradca pre výživu a suplementáciu. V mojom profesionálnom životopise nájdete prácu v medzinárodnej banke, reklamnej agentúre, ale aj organizáciu komunikačných kampaní a verejných zbierok pre tretí sektor.

K výživovému poradenstvu ma priviedla dlhá a náročná životná cesta. Moja práca je mojim koníčkom a všetko čo viem chcem ponúknuť aj Vám. Pomôžem Vám so zmenou životného štýlu, aby ste už po pár týždňoch boli vitálni, štíhli a plní energie. Naučím Vás, ako si tento stav udržať už navždy.