Citrónová panna cotta

Citrónová panna cotta

Ľahký, letný dezert, vhodný aj ako pohostenie pre návštevu. 

Suroviny na 10 porcií:

2 tyčinky agaru, 200 ml vody (na namáčanie agaru), 800 ml kokosového mlieka alebo smotany,
4 lyžice strúhaného kokosu, 12 lyžíc agáve sirupu, 4 citróny

Postup:

Agar namočíme na 30 minút do 200 ml studenej vody.

Do hrnca dáme mlieko alebo smotanu, namočený agar, šťavu a kôru z 2 citrónov, kokos.

Varíme za stáleho miešania asi 10 minút.

Odstavíme hrniec zo šporáka, pridáme kôru z ďalších citrónov, pridáme sirup, premiešame a nalejeme do formičiek (na dno každej formičky dajte ovocie, napr. maliny, alebo lístok mäty, výsledok bude krajší…).

Dáme stuhnúť do chladničky na cca 2 hodiny.

Dobrú chuť! 🙂

Citrónová panna cotta 

 

Recept som získala na kurze varenia podľa princípov Metabolic Balance® :
www.vitalenergie.cz, www.perfectbalance.cz, www.irenahonzakova.cz.

 

Share on Facebook
Facebook
Zdieľať
Vilma Vittek o mne

Vilma Vittek

Okrem marketingovej komunikácie som študovala aj výživové poradenstvo a som výživový poradca pre výživu a suplementáciu. V mojom profesionálnom životopise nájdete prácu v medzinárodnej banke, reklamnej agentúre, ale aj organizáciu komunikačných kampaní a verejných zbierok pre tretí sektor.

K výživovému poradenstvu ma priviedla dlhá a náročná životná cesta. Moja práca je mojim koníčkom a všetko čo viem chcem ponúknuť aj Vám. Pomôžem Vám so zmenou životného štýlu, aby ste už po pár týždňoch boli vitálni, štíhli a plní energie. Naučím Vás, ako si tento stav udržať už navždy.